duminică, 15 mai 2011

Mă iubești?!

O întrebare cât se poate de bătrână, clasică și de care ne batem cu toții la un moment dat dacă te pune drecu să stai mai mult cu o fătucă.

Cum ai putea răspunde la o asemenea întrebare?

1. Să zici…da, urmează o nebunie de sentimente și emoții din partea ei, mult mai intense și mai aiurea decât înainte. Oricum dacă nu e da, o să te obosească oricum și nu ai făcut nimic, ai mai câștigat 1 săptămâna maxim până la ceartă.

2. Să zici,… nu știu, clar urmează o întreaga filosofie după, cum de ce nu ești hotărât, cum nu știi de fapt ce vrei și că ea nu se simte iubită, indiferent de cum e temperatura relației voastre înainte de eveniment.

3. Să zici…nu, te-ai dat drecu, clar se deschid cerurile, îi pică fața, urmează un număr nedeterminat de alte întrebări stresante. De ce mai stai cu mine, de ce nu ……..și se termină cu un “măh… cată-ți alta mai bună” și o ușă trântită.

4.
Să răspunzi cu o întrebare!? Cum ar fi “ Contează?!” Și o întrebare naște întrebări…

Aicea ea o să-ti explice că da și e foarte important, u te faci că înțelegi și auzi tot. Tu nu o să înțelegi de ce e așa importantă iubirea asta, și nu iubirea, cât manifestarea ei constant prin cuvinte. Și o să întrebi de ce e așa important să minți, pardon, iubești. Ea, probabil, o să încerce să motiveze, neștiind că noi funcționăm altfel, cu o întrebare…:

Tu ai putea să stai cu cineva care nu te iubește!?

În momentul întrebării, dacă e roșie de nervi și ridică tonul, e ceva normal. Acuma ce să faci?!

Tentant a drecu să fii sincer cu un cel mai sincer “DA” și să-i motivezi că dacă-i bună și te fute bine, dar nu și la cap, e perfect. Dar acuma e momentul să fii mai “pe fază” și să întrebi…:

Dar ce contează dacă mă sau nu iubește dacă împreună ne simțim bine?

Întrebarea de mai sus se pune pe un ton calm și cu o atitudine sigură. Aicea, ea probabil nu va ști cum să motiveze și o să spună “pentru,…pentru,….contează pur și simplu”. În momentul ăsta, e cam inutil să întrebi…:

De ce contează așa mult?

Dar e deja fără rost și nu te ajută cu nimic. Așa că, o să încerci să-i explici cum, în capul tău nu contează suprafețele, ci profundul și tu te simți jignit dacă ea are nevoie să-i confirmi prin cuvinte sentimentele tale. Poți să o întrebi pe același ton calm…:

Dar tu chiar nu te simți iubită!?

La care nu poate să zică nu, pentru că te-ar jigni în mod direct și așa nu o să-i zici veci că o iubești, o să zică da sau aproape da. În cazul în care totuși zice nu, tu să fii supărat și să folosești exact tehnica lor de “victimizare” ca să scapi și să faci din ea personajul negativ.

Dacă zice clar da, fata se simte iubită, ai scăpat, îi explici cum voi aveți o relație matură și nu aveți nevoie de copilării și asigurări verbale cum și cât de mut iubește fiecare.

Și, uite așa, ai scăpat de zis da, “Te iubesc” sau de un “NU” și o ceartă sigură. Și când totuși vă despărțiți, nu o să poată zice cum ai putut face …și să-i zici că o iubești. Un lucru în minus de reproșat.

5. Sau poți să fii porc să-i zici simplu “Te iubesc” din prima și să o trimiți după o bere rugând-o frumos să te lase acuma că ai ceva foarte important de făcut. Și o să ai, îți cauți de nu că te ia drecu.

Posibil să se întâmple ca-n scenariul de mai sus toată porcăria sau posibil să-mi dau eu iară filme. A fi cum iese, dar până atuncea….

Iubiți-vă mult …. :)), vezi să nu…he he

2 comentarii: